Son Yayınlanan

Kalbin Soğuduğu An

 Kalbin soğuduğu an unutamıyorsun hemen öyle  geçmişi. Geçmiş daha çok yakıyor canını. Güzel olan her hatıra bile acı vermekten başka bir işe yaramıyor. Mutlu olamıyorsun.

Mutluluk Nedir?

Mutluluk nedir? Bu soruyu önce kendinize ve sonra da tanıdığınız diğer insanlara sormanızı istiyorum. Evet basit bir soru ve sormaktan utanmayacağınız bir soru. Doğru düzgün bir cümle kurabilen birini tanıyor musunuz bu soruya cevap verebilecek bilmiyorum. Kendi çevreme bu soruyu yönelttiğimde tatmin edici tek bir cevap alamadım. Çünkü özellikle bizim halkımız için mutluluk ortada sorun yoksa hissedilmesi zorunlu bir duygudur. Ne demek istiyorum? İnancımız gereği her şeyde bir hayır vardır ve her şey şükredilmeye değerdir. Peki gerçekten böyle midir? İnancını hayatının tam merkezine koymuş olsan da kimi zaman mutlu olduğunu hissedemezsin. Ama utandığın için «şükür halimize» diyip geçirsin. Başkalarının haline şükret demesinden utandığın için ya da elinde olanların da gitmesinden korktuğun için «şükür halime» dersin. Mutluluk; zihinsel, duygusal ve ruhsal olarak yoğun sevinç ve memnuniyet duygusunu barındıran olumlu bir duygudur. Yani daha da açık olmak gerekirse mutluluk sorunsuzluk değil tatmin olmaktır. Nefes alabilmek tek başına yeterli olan mutluluk nedeni değildir. Genelde nefes alıyoruz ya daha ne olsun işte mutluyuz cevabını alırız. Oysa en başında nefes almayı tercih eden biz değildik. Ve nefes almamayı da tercih eden biz olmayacağız. Yani mutluluk bize dışarıdan verilen hatta isteğimiz dışında başka güç tarafından verilen nefes ile sınırlandırılamaz.Bizim haberimiz olmadan gerçekleşen bir durumdur doğumumuz. Nefes almıyorsak zaten hiçbir duyguyu yaşayamayız. Biz bu dünyaya gelmişsek duyguları yaşamak zorundayız. Dünyada olmayı kendimiz istememişken bunu bir mutluluk nedeni olarak niye görürüz? Sağlıklı olmak mutluluk için bir neden olabilir. Çünkü sağlığımızı korumak kısmen bizim elimizdedir. Spor yapmak sağlımızı korurken pozitif enerji de sağlar ve bu bir mutluluk olabilir. Çünkü sağlık insanın nefes aldığı sürece temel ihtiyacıdır. Temel ihtiyaçların tümünün elinde olması mutluluktur. İstediğin bir çikolata için günlerce düşünmenin gerekmemesi mutluluktur. Birçok insan var ki en basit ürünü elde etmek için saatlerce çalışır. O insanın çalışırken sırf nefes alıyor diye mutlu olmasını bekleyemeyiz. Nefes almak var oluş nedenidir mutluluk değil. Kendinle zaman geçirmektir mutluluk. Arkadaşlarınla ailenle sevdiklerine ilgilenirken aklının sadece onlarla ve kendinle olmasıdır mutluluk yani mutluluk zorunluluk dışında olan şeylerdedir çoğu zaman. Sevildiğini hissetmek mutluluk nedenidir. Pozitif ve hissedilen şeyler mutluluğa neden olur.

Hayatta her şey hep vardır gibi bir düşüncemiz olmamalı. Yani bir şey şimdi vardır ama olan şeyin hayatımızda sadece bir zaman diliminde olduğunu geçici olduğunu bilmeliyiz. Mutluluğu gerçekten hissettiğimiz de onun tadını çıkarmalıyız. Nasıl hep ağlamıyorsak hep gülemeyiz de. Kimi zaman bir yolculuk sırasında hoşumuza giden bir manzara görürüz ve bu sadece 10 saniyedir. 10 saniyeliğine mutlu olabiliriz. Manzarayı tüm yıl boyunca izlemek mümkün olmaz. Aynı manzara bizi belki de en fazla birkaç saat mutlu etmeye yetecektir. Aynı şeyleri yaparak hep mutlu olmayı hedeflemek saçmalıktır. Örneğin ben bu yayını hazırlarken mutluyum. Üretmek mutluluktur. Bu yayını ürettiğim için hep mutlu olamam. Yenisini yaptığım takdirde yeniden heyecan duyar yeniden mutlu olurum. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Büyük Suçumuz #Niteliksiz İnsanları Ünlü Yapmak#

Ne ile Yazmalı?

Kafeinli Gece